LED-szalag a konyhaszekrény alatt

Kezdőlap > Blog a LED-világításról > Útmutatók > LED-szalag a konyhaszekrény alatt

Az alkatrészek kiválasztása az összeszereléshez

Először is gondolja át az összes olyan egyedi alkatrészt, amelyre a lámpatest összeszereléséhez szüksége lesz. Ne feledkezzen meg az olyan apróságokról, mint a kábelezéshez szükséges kábelek vagy csatlakozók. Egy egyszerű rajz, amelyet otthon papírra rajzol, néhány másodpercig tart, de sok időt és bosszúságot takaríthat meg az összeszerelés során.

A LED Solution nem felelős a kábelezésért és a telepítésért, javasoljuk, hogy bízza ezt a felelősséget egy erre felhatalmazott személyre.

 

Tartozékok a profilokhoz

Az alumíniumprofil a LED-szalagok hűtésére és dizájnelemként is szolgál. Javasoljuk továbbá, hogy a profilhoz vásároljon burkolatot vagy diffúzort. Ez megakadályozza a por és az alacsony páratartalom bejutását. A diffúzort közvetlenül az adott profil termékkártyáján választhatja ki a profil hosszával együtt. Az átlátszó diffúzor több fényt enged át, míg a matt (opál) jobban szórja a fényt, és kevésbé káprázik tőle a szem. A fény körülbelül 10 %-a azonban elveszik benne.

A profilvégsapkák szintén fontos tartozékot jelentenek. Használhatja a fogantyúkat is. Ezek az egyes profilok menüpontjában találhatók: Kapcsolódó termékek.

 

Csatlakozók, kábelek és végpontok

A LED-szalagból nem kell vezetnek ki kábelek. Ha a LED-szalagon vannak (attól függően, hogy a tekercs melyik részéből vették), akkor körülbelül 10 cm hosszúk. Azonban előfordulhat, hogy más bekötési módszert szeretne választani. A szalagot is csatlakoztatni kell a forráshoz, típustól függően. Ezek az összetevők megtalálhatók itt.

Kapcsolók és vezérlők

Előfordulhat, hogy a szalagot egy külön vezérlővel szeretné kikapcsolni, vagy a fény intenzitását változtatni. Ehhez vezérlőt kell vásárolnia. A teljes kínálat megtalálható itt.

LED-szalag, tápegység és alumínium profil kiválasztása

LED-szalag

Leggyakrabban a szalagokat polcok alatti és a konyhabútor feletti díszlécbe rögzítik. Az ideális szalag teljesítménye 12W/méter. A szíj a diffúzorral profilban lesz, így a szalag nem feltétlenül rendelkezik burkolattal, és nem feltétlenül van szilikonba burkolva. Ideális ezért ez a fehér fényű: fedetlen led-szalag.

Tápegység (trafó)

A forrás kiválasztása az Ön igényeitől függ. A tápegység teljesítménye könnyen kiválasztható. Szorozza meg a LED-szalag hosszát a teljesítményével. Ezután adjon hozzá 20 % tartalékot. Válassza ki a forrás teljesítményét, amely a legközelebb áll a kiszámított számhoz. Például 2 méter 12 W-os szalag esetén a trafó teljesítményét a következőképpen kell kiszámítani: 2x12 = 24. Most adjon hozzá 20 %-os tartalékot: 24 x1,2 = 28,8. Tehát a trafó teljesítményét a legközelebbi, de nem alacsonyabb, mint 28,8 W választjuk. A tápegységek teljes választéka megtalálható itt.

Alumínium profil

Válassza ki a profilt a telepítési módnak megfelelően. Ha a profilt közvetlenül a szekrény alá, egy maratott horonyba szeretné süllyeszteni, válassza ezt a profilt: Profil a beépített led-szalaghoz

Ha csak a szekrényhez szeretné rögzíteni a profilt, válasszon fali profiljaink közül, nem csak a mikroprofil alkalmas. A teljes ajánlat itt található: Fali profilok led-szalagokhoz

Ha a profilt egy sarokban szeretné elhelyezni, válasszon a kínálatból itt: Sarokprofilok led szalagokhoz

Vezetékek és telepítés

Az egyes alkatrészek kiválasztása megtörtént, és most következik a konyhapult alatti LED-szalag tényleges beszerelése.

LED-szalag bekötése

A LED-szalagot egy darabban küldjük Önnek (tekercsenként maximum 5 méter). A LED-szalaghoz nem kell csatlakozókábel. Ajánlatos a led-szalaghoz hozzáadni.

Lehetőség van azonban a LED-szalaghoz való forrasztásra is. Ez a + és - jelöléssel történik.

Most csatlakoztassa a szalagot a tápegységhez, például egy csatlakozóblokk segítségével. Ha a szalagot dimmelni akarjuk, akkor a vezérlőt a LED-szalag és a tápegység közé kell csatlakoztatni. A tápegységet ezután csatlakoztassa a hálózathoz.

A bekötés után javasoljuk, hogy ellenőrizze az összes csatlakozás erősségét és tesztelje a rendszert.

A LED-szalag több darabra osztható. A kábellel például a páraelszívó helyét ki lehet hagyni.

Az alumíniumprofil rögzítése

Az alumíniumprofil rögzítésének több módja van.

Ha beépített profilról van szó, akkor azt csak az előkészített horonyba kell ragasztani.

Más profilok többféleképpen is csatolhatók.

1) Ragassza a profilt az aljzatra a kétoldalas ragasztószalaggal vagy egy minőségi ragasztóval.

2) Használja az adott profilhoz megfelelő fogantyúkat, amelyeket az alaphoz fúrnak, majd a profilt belecsavarozzák, a fogantyúk a fenti Kapcsolódó termékek menüpontban találhatók.

3) Fúrjon lyukakat a profilba és rögzítse a profilt közvetlenül csavarokkal.

Ha a profil rögzítve, a rendszer bekötve és tesztelve van, itt az ideje, hogy a tápegységet rögzítse. Ha a tápegységet éghető aljzatra kívánja rögzíteni, akkor azt F betűvel kell jelölni egy fordított háromszögben. Helyezze a forrást a kiválasztott helyre, és ragassza a szalagot a profilba.

Most már csak be kell kattintania a diffúzort a helyére, fel kell szerelnie a végzáró sapkákat, és a rendszer készen áll.